Strokemakers™ Paddles

27.9529.95 incl. BTW

De meest veelzijdige paddle
Geschikt voor alle slagen

SKU: SP Categorieën: , Tags: ,

Beschrijving

Strokemaker™ Paddles zijn volledige vlakke paddles met een ronde contour. Door het vlakke ontwerp is de grip op het water enorm goed. De paddle verankert als het ware in het water, waardoor je je lichaam perfect over dat punt heen kunt trekken. Door de vele gaatjes en het licht buigzame plastic hou je bovendien een goeie feel voor het water. Strokemaker™ Paddles zijn dus ideaal voor het trainen van slaglengte.

Er zijn 7 maten en elke maat heeft een eigen kleur om de keuze makkelijk te houden. Omdat de Strokemaker™ Paddles relatief licht zijn en bovendien verkrijgbaar in reeks van verschillende maten, is deze paddle ook heel goed te gebruiken voor het trainen van slagfrequentie (wat je beter kan doen met een kleinere paddle dan wanneer je je slaglengte traint).

Welke maat heb je nodig?
Het is de kracht en geoefendheid van de zwemmer, en het doel waarvoor de paddle gebruikt, wat bepaalt welke maat het meest geschikt is. De grootte van je hand telt ook mee, maar over het algemeen geldt dat voor het trainen van de vrije slag de paddle een maat groter kan zijn dan voor de rug- of vlinderslag. Voor de schoolslag is twee maten kleiner aan te raden. Ook is het aan te bevelen om in het begin van het seizoen en in de aanloop naar belangrijke wedstrijden voor een kleiner slag paddles te kiezen dan waarmee je normaalgesproken traint.

Onderstaande tabel biedt een aardig overzicht van welke maat geschikt is voor welke doelgroep, met in de rechter kolom de orignele Engelse tekst toegespitst op de Amerikaanse situatie.

Maat
#0 XXS – Voor wedstrijdzwemmers vanaf 10 jaar en als finger paddle voor alle leeftijden.
#0.5 XS – Voor 11-12-jarigen, dames Masters, synchroonzwemmen, geschikt voor alle leeftijden als finger paddle en voor rug-, vlinder- en schoolslag.
#1 S – Voor zwemmers vanaf 13 jaar, geoefende dames Masters en triathleten, synchroonzwemmen, aquarobics, en hoog tempo techniekoefeningen.
#2 M – Voor jongens Junioren 3-4 en Jeugd (rug-, vlinder- en schoolslag) en meisjes Jeugd (vrije slag), heren Masters en triathleten, synchroonzwemmen en aquarobics.
#3 L – Voor goed getrainde heren, Masters en triathleten, aquarobics en body surfing.
#4 XL – Voor trainen van slaglengte voor elite zwemmers, aquarobics en body surfing.
#5 XXL – Voor zeer goed getrainde heren, trainen van slaglengte voor elite zwemmers.

Extra informatie

Merk

Maat

, , , , , , ,