FINIS Tempo Trainer Pro

69.95 incl. BTW

Train je tempo

Uitverkocht

SKU: 616323201903 Categorieën: , Tags: , ,

Beschrijving

De FINIS Tempo Trainer Pro is een geweldig hulpmiddel voor zwemmer en coach om de slagfrequentie en de slaglengte optimaal op elkaar af te stemmen. In de handleiding zijn een aantal tabellen opgenomen uit het boek Swimming Fastest van Ernest Maglischo (2003: 701) met een overzicht van de gemiddelde slagfrequenties van elite zwemmers in elk van de Olympische zwemnummers. Dat geeft een heel behoorlijk idee van waar onze zwemmers naar zouden moeten streven. De Tempo Trainer Pro is ook heel geschikt voor het trainen van het juiste ritme van de onderwaterkicks.

De Tempo Trainer Pro laat zich makkelijk bedienen en is eenvoudig onder de badmuts plaatsen. Het apparaatje is uiteraard waterbestendig, maar ook licht waardoor het aan het wateroppervlak blijft drijven.

Het tempo wordt aangegeven door een duidelijk hoorbaarbare piep. Er wordt een clip bijgeleverd, zodat de Tempo Trainer Pro ook gebruikt kan worden tijdens landtraining of sporten op het land, zoals fietsen, schaatsen of hardlopen.

De Tempo Trainer Pro kent drie standen, maar wij gebruiken hoofdzakelijk Mode 3 aangezien we er de voorkeur aangeven om met aantal slagen per minuut te werken en niet zozeer met aantal secondes per slag (Mode 1).

Mode 2 geeft tijdsintervallen aan, bijvoorbeeld vertrek elke 2 minuten of elke 45 sec. Dat kan handig zijn als er geen pace klok aanwezig is in het zwembad of als een zwemmer zelfstandig traint.

Het “Pro” model van de Tempo Trainer is uitgerust met een vervangbare lithium batterij, wat de levensduur van het apparaat enorm verlengt

Extra informatie

Merk