FINIS Foil Monofin

84.95 incl. BTW

Slag (zn): deining, golfbeweging, golving, ondulatie

SKU: p616323201927 Categorieën: , , Tags: , ,

Beschrijving

De FINIS Foil Monofin is genoemd naar de “foil movement”, oftewel de golfbeweging die ontstaat in een dunne plaat metaal (“foil”) als je die snel op en neer beweegt. ‘Foil’ betekent ook overtreffen en dat is wat Misty Hyman deed.

De Foil Monofin is voor FINIS ontworpen door Bob Gillet, coach van de legendarische Olympisch kampioene op de 200m vlinderslag, Misty Hyman (Sydney 2000). Hyman was vooral zo legendarisch omdat zij in de jaren 90 van de vorige eeuw op grote wedstrijden de eerste 35-40 meter van de 100 meter vlinderslag onder water zwom en ruim twee lichaamslengtes voor haar tegenstandsters uitkwam, en bleef! Sindsdien heeft de FINA de destijds reeds bestaande 15m-regel voor de rugslag uitgebreid naar de vrije slag en vlinderslag, maar het belang van een sterke onderwaterfase is er niet kleiner op geworden.

De souplesse en het formaat van het blad van de Foil Monofin is zodanig dat vlinder’beenslag’ met het hele lichaam uitgevoerd moet worden. Deze beweging is niet alleen essentieel voor een krachtige onderwaterfase, maar vormt ook de basis van een goeie vlinderslag met een sterke up- en down-kick. Voorwaarde voor een goeie dolfijnbeweging is voldoende rompkracht; deze wordt dus ook goed getraind met de Foil Monofin.

De Foil is verkrijgbaar in vijf maten, maar valt wel enigszins ruim uit! Een eventuele oplossing zijn de Foot Booties, alhoewel de ervaring leert dat dat niet altijd afdoende is en je soms creatief moet zijn om de Foil goed passend te maken. Maar, we zijn er wel uit gekomen met simpel huis-tuin-en-keuken materiaal.

Het grote verschil tussen de Foil Monofin en de Shooter Monofin is de stijfheid en de grootte van het blad (wat ook tot uitdrukking komt in de prijs). Met de Foil kun je hierdoor minder grote snelheden ontwikkelen. Voordeel is dat jongere zwemmers vanaf 10/11 jaar met de Foil al heel erg goed uit de voeten kunnen. En net zoals met de Shooter, kun je met de Foil uitstekend de dolfijnbeweging trainen.

Extra informatie

Maat

, , , ,

Merk

Model