FINIS Alignment Kickboard

26.95 incl. BTW

Innovatief kickboard. Not for social kick!

1 op voorraad

SKU: 616323202269 Categorieën: , Tags: , ,

Beschrijving

In eerste instantie is het niet helemaal duidelijk in hoeverre het FINIS Alignment Kickboard echt iets toevoegt aan het arsenaal van training tools voor de wedstrijdzwemmer. Maar in tweede instantie wordt toch wel duidelijk dat het FINIS goed gelukt is om een kickboard te ontwerpen dat de zwemmer helpt om zich van handen tot voeten perfect te stroomlijnen.

Door het driehoekige, hydrodynamische design komt het FINIS Alignment Kickboard bij gebruik net iets onder de waterlijn te liggen. Dit biedt drie voordelen:
1) De zwemmer wordt niet in een ligging gedwongen waarin de armen hoger liggen dan het lichaam waardoor er druk op de schouders ontstaat en de heupen en benen dieper in het water komen te liggen.

2) Het hydrodynamische design maakt het kickboard erg wendbaar in het water. De zwemmer moet dus goed zijn best doen om het kickboard op zijn plaats te houden door goed te stroomlijnen en daarmee druk op het kickboard te houden (deze werking is eigenlijk vergelijkbaar met het basisidee achter de Agility Paddles). Dit vergt ook het nodige van de rompstabiliteit, die hiermee goed getraind wordt. De handige greep zorgt ervoor dat het inderdaad goed mogelijk is om het kickboard in de gewenste positie te houden.

3) Omdat dit kickboard minder steun biedt dan de standaard plankjes, moet de zwemmer continu werken aan een hoge ligging door continue te blijven kicken.

Het Alignment Kickboard is geschikt voor het trainen van alle vijf de wedstrijdslagen, inclusief de onderwaterfase dus; techniekoefeningen met 1 arm; en de beenslag in zijligging.

Zeer aan te bevelen voor zwemmers die moeten werken aan hun stroomlijn en rompstabiliteit. In combinatie met een snorkel en zoomers is dit kickboard ook perfect om te werken aan de juiste positie van het hoofd. Ook is het Alignment Kickboard zeer geschikt om de onderwater beenslag te trainen door bijvoorbeeld een 12 x 25 afwisselend boven en onder water te zwemmen, met board en fins dus.

Extra informatie

Merk